top of page
CARTELL NIT DE SANT JOAN 2024.jpg

MENÚ SOPAR 2024  (15€)


Aperitiu amb patates i olives


Botifarra de Figueres + Pinxo de pollastre + llesca de pa amb tomàquet

 

Coca de St Joan

 

Copa de Cava (inclosa)

 

Inclou 1 consumició i got reutilitzable
 

RESERVA EL TEU SOPAR I DELS TEUS ACOMPANYANTS A CONTINUACIÓ

 

*** Recorda que les places són limitades***

i que s'esgoten dies abans de la celebració de la revetlla

 

LA FLAMA DEL CANIGÓ - HISTÒRIA

El projecte del Montpalau Team per La Flama del Canigó neix el 2019, de la mà de l'Escola de Muntanya. 

2019
Un grup format per una vintena de nens i nenes, caps, pares i mares, van sortir del Coll de la Cirera cap al Refugi de Cortalets. A mitjanit, van pujar fins al Cim del Canigó i van regenerar la flama amb 2 quinquers. Aquesta flama es va baixar caminant de nou fins al Refugi de Cortalets, i amb bicicleta de muntanya es va seguir baixant fins als peus del Canigó, a Prades. Aquí, agafa el relleu el Club Ciclista Pineda, que amb bicicleta de carretera, pedala amb la flama fins a Pineda de Mar. Cap a les 18:00h del 23 de Juny, la Flama arriba a la cofreria dels Pescadors, on es fa un petit parlament.

2021
Després d'un any d'aturada per Covid, el Montpalau Team torna a organitzar l'encesa de La Flama del Canigó. Enguany, amb restriccions encara postpandèmia, s'encén la Flama al Coll d'Ares a la frontera amb França. L'escola de Muntanya, representada per un grup de 15 bicicletes, pedala amb la Flama durant 140Km alternant vies verdes, carreteres, i pistes forestals. L'arribada és a la Cofreria dels Pescadors i es fa una marxa lenta amb la Flama pujant pel Carrer Bertomeu fins a la Plaça de les Mèlies, on òmnium pren la paraula amb parlaments sobre l'història i la tradició de la Flama del Canigó. Hi ha coca i cava i per a tots els assitents, i tothom pot encendre el seu quinquer amb la Flama regenedara.

2022

La motivació és molt alta, i el Montpalau Team dinamita el projecte per convertir-lo en tot un repte esportiu i festiu.

Es decideix tornar a buscar la Flama al Cim del Canigó, però aquesta vegada, el camí cap a Pineda de Mar seria a peu, sense cap tipus de vehicle (motoritzat o no), només les cames de tots els voluntaris que accepten el repte de córrer un dels trams que l'organització estableix.

171km i 21:30hores després, la Flama del Canigó arriba a La Plaça de les Mèlies. La rebuda és espectacular, amb la plaça a rebentar. Les forces infernals de Poblenou i els Petit Musicae donen encara més llum a la festa. Ho hem aconseguit, semblava impossible. 

La festa no acaba aquí, la revetlla continua i gràcies a entitats col·laboradores com el XIP, la Colla de Geganters i Grallers, el CAU i Sa Boada, Les Forces infernals de Poblenou i els Petit Musicae, celebrem una nit màgica per a tots els que vam ser allà. Vam viure una experiència inolvidable. 

La Flama del canigó + Nit de Sant Joan, un projecte boig, esportiu, cultural i festiu, que ha arribat per quedar-se.

2023
L'experiència viscuda l'edició passada convida a repetir el mateix format. El Montpalau Team torna a liderar l'organització i mostra força davant un projecte que creix en nombre de participants i es consolida com una gran revetlla popular.

Es torna a anar a buscar la Flama al Cim del Canigó, dividint el track en 11 trams i 11 equips de foc recorren durant tot al dia sota una calor infernal, els 171km que separen el Cim del Canigó de Pineda de mar. 21:30h després, l'entrada a Plaça torna a ser una pluja d'emocions.

Més de 350 racions de sopar i més de 500 persones durant la revetlla, omplen la plaça i gaudeixen d'una nit festiva i de qualitat.
L'inversió amb grups de música, so, llums i espectacle fan de la Nit de Sant Joan a Pineda de Mar una festa que queda marcada al calendari de tots els Pinedencs/es.

Gràcies de nou a la col·laboració del XIP, el Cau de Pineda, la Colla de Geganters i Grallers, Les Forces infernals de Poblenou i els Petit Musicae. 

 

LA FLAMA DEL CANIGÓ - 2024

Encesa al Cim
Tram 1

Inici tram:  Cim del CANIGÓ (2785m)

Final tram:  Collada de les Roques Blanques

Distància:  15,62km
                                       

Desnivell:  715m+ i 1186m- 

Horari previst:
Tram 0 -> 18:00 a 00:00h
Tram 1 -> 00:00h a 03:45h    
                

Tipus de terreny:  Alta Muntanya Nocturna. Fort desnivell amb tram tècnic a les xemeneies, i trams amb molta pedra i arrels. Difícil córrer.         
               

Temperatura esperada: 5-10ºC              

Dificultat:  És el tram més dur de tota la Flama. El recorregut per arribar al Cim és el mateix que de baixada (Tram 1). Son 5-6 hores afegides de Tram 0, on s'han de guardar forces per baixar a bon ritme. Reuneix duresa en distància, fort desnivell 2000m+ i 2000m-, secció tècnica a les Xemeieies prèvies al Cim, fred, i dificultat d'orientació. Possibilitat de boira espesa a Pla Guillem. Imprescindible el track.

Tram 01.png

Les Crestes d'en Rojà
Tram 2

Inici tram:  Collada de les Roques Blanques

Final tram:  Collada Fonda (Costabona)

Distància:  10,35km
                                       

Desnivell:  271m+ i 595m-   

Horari previst:

Tram 1,5 -> 11:00h a 03:45h
Tram 2 -> 03:45h a 06:05h  
                

Tipus de terreny:  Alta Muntanya Nocturna. Tram amb poc desnivell positiu però un terreny lent, pedragós i perdedor.
               

Temperatura esperada: 5-10ºC              

Dificultat:  És el segon tram més dur. El recorregut per arribar a la transcició és el mateix que de baixada. Son 3-4 hores afegides on s'han de guardar forces per poder córrer durant el tram. La principal dificultat del tram és l'exposició al fred i vent, sumat a la habitual boira present a la carena. És molt difícil orientar i seguir el track, constantment cal revisar el GPS perquè el camí no està definit en molts moments i és fàcil perdre el rumb. 

Tram 02.png

Quan la nit es fa dia
Tram 3

Inici tram:  Collada Fonda (Costabona)

Final tram:  Camprodón

Distància:  14,56km
                                       

Desnivell:  95m+ i 1073m- 

Horari previst: 06:05h a 08:05h    
                

Tipus de terreny:  Alta Muntanya diurna. Fort desnivell de baixada, alternant pistes forestals amb prat alpí.
               

Temperatura esperada: 5-10ºC              

Dificultat:  És el tram d'alta muntanya més assequible. Dur en quan a desnivell negatiu i dur perquè tots els membres el fan correns íntegrament (no hi participen bicicletes). Cal estar pendent de l'orientació per no cometre cap errada greu. Una de les dificultats son les poques hores de son dels qui el realitzen. 

Tram 03.png

Via Romana de Bianya
Tram 4

Inici tram:  Camprodón

Final tram:  Hostalnou de Bianya

Distància:  22km
                                       

Desnivell:  320m+ i 900m- 

Horari previst: 08:05h a 10:05h    
                

Tipus de terreny:  Carretera Asfaltada 70%, Pista Forestal 25%, Corriol 5%.
               

Temperatura esperada: 10-20ºC              

Dificultat:  Tram llarg i molt corredor. La dificultat física dependrà del nombre de membres de l'equip de foc. És un tram que permet córrer molt bé i té moltes zones de baixada suau. A tenir en compte, que inclou una pujada de 300+ es fa més ràpid correns que amb bicicleta, i que si no es vol perdre molt de temps, cal tenir bones cames per assolir aquest desnivell ràpidament.

Tram 04.png

Els Volcans
Tram 5

Inici tram:  Hostalnou de Bianya

Final tram:  Sant Feliu de Pallerols

Distància:  24,95km
                                       

Desnivell:  334m+ i 222m- 

Horari previst: 10:05h a 13:10h    
                

Tipus de terreny:  Tècnicament fàcil, és un terreny principalment de sorra, reseguint el Carrilet d'Olot a Girona. Permet córrer fàcilment i és còmode per les bicicletes.
               

Temperatura esperada: 20-30ºC              

Dificultat:  Aquest tram té 2 pujades llargues, Olot i el coll de St Esteve d'en Bas.  Però la principal dificultat son les temperatures. Al començament del tram la temperatura és càlida, però a mida que passen els km's, esdevé un autèntic forn. La baixada cap a St Feliu de Pallerols es pot fer molt llarga si un no s'ha hidratat correctament. Ideal per un equip de foc nombrós.

Tram 05.png

El Carrilet 
Tram 6

Inici tram:  Sant Feliu de Pallerols

Final tram:  Anglès

Distància:  20,75km
                                       

Desnivell:  98m+ i 414m- 

Horari previst: 13:10h a 15:10h    
                

Tipus de terreny:  Tècnicament fàcil i majoritàriament amb lleugera baixada, és un terreny 100% de sorra que ressegueix el Carrilet d'Olot.
               

Temperatura esperada: 30-35ºC              

Dificultat:  Tot i ser un recorregut en distància, perfil i terreny còmode, un 23 de Juny càlid converteix aquest tram en tot un repte. La principal dificultat son les temperatures. Cal tenir en compte que hi ha forces zones sense ombra, a 30-35ºC i que tot i que el desnivell piqui cap aball, l'esforç és similar a córrer pel pla. Cal anar amb gorra i super hidratat. Si l'equip de foc és nombrós, la dificultat física és més baixa. Ideal mínim 4 integrants.

Tram 06.png

La Caldera de Brunyola
Tram 7

Inici tram:  Anglès

Final tram:  Santa Coloma de Farners

Distància:  18,75km
                                       

Desnivell:  250m+ i 281m- 

Horari previst: 15:10h a 17:15h    
                

Tipus de terreny:  Tècnicament fàcil, és un tram principalment de pista ample. Permet córrer fàcilment i és còmode per les bicicletes.
               

Temperatura esperada: 30-35ºC              

Dificultat:  L'experiència diu que estem davant un tram molt i molt dur. Si mires els números, no destaca envers altres trams, però l'horari i l'exposició solar fan de La Caldera de Brunyola, el top 3 en duresa. El desnivell de 250+, sumat a la calor i la poca ombra, fan que córrer sigui un esforç molt gran. Cal un equip de foc prou preparat i nombrós (mínim 4 persones), per assegurar un bon ritme i respectar l'horari.  

Tram 07.png

Pla de la Selva
Tram 8

Inici tram:  Santa Coloma de Farners

Final tram:  Tordera

Distància:  22km
                                       

Desnivell:  220m+ i 320m- 

Horari previst: 17:15h a 19:40h    
                

Tipus de terreny:  Tècnicament fàcil, alterna trams d'asfalt amb pistes forestals. Permet córrer fàcilment i és còmode per les bicicletes.
               

Temperatura esperada: 25-30ºC              

Dificultat:  Tram llarg i molt corredor. La temperatura i el sol ja no apreten tant fort. És un tram on un equip nombrós amb relleus curts, pot dur un ritme molt alt.  Fàcil per les bicicletes, permet recuperar bé. L'arribada a Tordera ja respira un ambient Maresmenc, som a tocar de casa.

Tram 08.png

La volta d'Honor
Tram 9

Inici tram:  Tordera

Final tram:  Pineda de Mar (Plaça de les Mèlies)

Distància:  14,85km
                                       

Desnivell:  190m+ i 210m- 

Horari previst: 19:40h a 21:20h    
                

Tipus de terreny:  Tècnicament fàcil, sense cap complicació
               

Temperatura esperada: 20-25ºC              

Dificultat:  El tram més senzill del recorregut (a l'espera de si un dia ens motivem i el fem passar pel Cim del Montpalau), permet córrer i fer relleus a tothom qui no s'ha pogut desplaçar. Sol ser un equip de foc molt molt nombrós, on amb relleus de 1Km, poden participar fins a 15 persones. Va seguit de l'entrada a plaça, el moment més esperat per tothom.

Tram 09.png

SAMARRETA EDICIÓ LIMITADA 2024

La Flama del Canigó i la nit de Sant Joan és un projecte autofinançat pel Montpalau Team.

El sopar i la barra de bar han de cobrir totes les despeses de la festa. De moment encara no ho hem aconseguit, i sempre hem posat part del patrimoni econòmic de l'associació per equilibrar els números. Poc, però s'ha hagut de fer. 

Aquest 2024, hem preparat una samarreta de qualitat que estem segurs que us agradarà.

No només servirà per finançar el Sant Joan i La Flama del Canigó, sinó que també la lluirem amb orgull allà on anem.

Aquesta samarreta d'edició limitada, no serà exclusiva només pels equips de foc i grup motor de la festa, sinó que tothom qui la vulgui comprar, en tindrem a la venta, el mateix dia 23 a la tarda/vespre a la Plaça de les Mèlies.

 

Preu de la samarreta 12€

Talles disponibles patró unisex M - L - XL - 2XL

Talles disponibles patró entallat  S - M - L - XL

NOMÉS 50 UNITATS DISPONIBLES, NO FAREM REPOSICIONS

FES LA RESERVA DE LA TEVA SAMARRETA AQUÍ
RECOLLIDA EL 23 DE JUNY A LA PLAÇA

SAMARRETA 2024 - HUSKY.jpg

HISTÒRIC

2022

CARTELL NIT DE SANT JOAN.jpg

2023

POSTER MÈLIES NIT DE SANT JOAN 2023.jpg

FOTOS HISTÒRIQUES

2019

2022

WhatsApp Image 2022-06-25 at 3.23.27 PM.jpeg

2021

2023

67a6ad9d-84df-455e-b611-5f4104ef319f.jpg
bottom of page